Det sker i EU: Landenes ledere tager fat på Europas konkurrenceevne til ekstraordinært topmøde

Danmark præsenterer sammen med Tyskland, Holland, Norge og Sverige et forslag til et forbud mod brug af flere end 10.000 PFAS-stoffer i EU. Og så mødes stats- og regeringscheferne til et ekstraordinært topmøde sidst på ugen.

Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Mandag 6. februar

Ugen begynder med forberedelser til det ekstraordinære topmøde, der finder sted torsdag og fredag i Bruxelles, når europaministrene – i Danmarks tilfælde udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) – mødes. På dagsordenen er også forbindelserne mellem EU og Storbritannien og det svenske formandskabs prioriteter.

Og så er der besøg fra Moldova. Landet, der sammen med Ukraine fik kandidatstatus sidste sommer, holder for syvende gang officielt møde i Bruxelles oven på indlemmelsen i venteværelset for lidt over et halvt år siden.

Det er EU's udenrigschef, Josep Borrell, og Moldovas premierminister, Natalia Gavriliţa, der sammen med blandt andre kommissæren for udvidelse, Olivér Várhely, skal tale om handel, energisektoren og ikke mindst konsekvenserne af Ruslands invasion af nabolandet Ukraine.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00