Det sker i EU: Marine Le Pen på københavnervisit

OVERBLIK: Frontdamen for Dansk Folkepartis nye politiske allierede, Marine Le Pen, kommer til Danmark i en uge, der også byder på flere samråd om EU-sager, nye forsøg på at løse op for Brexit-knuden og et rask EU-Japan-topmøde.

Franske Marine Le Pen vil gerne være med i den alliance af partier på den nationalistiske højrefløj, som også Dansk Folkeparti har meldt sig ind i, og som blev præsenteret i Milano tidligere på måneden af formand for Lega-partiet, Matteo Salvini (t.h.).
Franske Marine Le Pen vil gerne være med i den alliance af partier på den nationalistiske højrefløj, som også Dansk Folkeparti har meldt sig ind i, og som blev præsenteret i Milano tidligere på måneden af formand for Lega-partiet, Matteo Salvini (t.h.).Foto: Alessandro Garofalo/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Tirsdag 23. april
Påsken varer længe i Bruxelles, hvor EU-Kommissionen i denne uge holder mødefri, kalenderen er blottet for ministerråd, og hvor der lige er blevet vinket farvel til de 751 EU-parlamentarikere, der afsluttede deres arbejde i sidste uge forud for valget 23.-26. maj.

Til gengæld vil den britiske premierminister samle handsken op og fortsætte sine forsøg på at få stemt sin Brexit-aftale igennem Underhuset i samarbejde med oppositionen efter en tiltrængt påskepause.

På hjemmefronten i Folketinget er ministre kaldt i samråd om to forskellige EU-sager. Den ene er erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), der skal forholde sig til EU’s straftold på kinesisk stål, som dog ikke gælder færdigproducerede vindmølletårne, der er en stor konkurrent til danske vindmølleproducenter. Den anden er sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), der skal høres, om hvilke krav der kan stilles til lægepersonale fra andre EU-lande, der arbejder i det danske sundhedsvæsen.

0:000:00