Det sker i EU: Slovakisk Putin-støtte har kig på statsministerposten

Skal EU’s stats- og regeringschefer til at byde en Ruslands-venlig slovak velkommen i deres midte? Kan Danske Slagtermestre overbevise EU’s dommere i en ti år gammel sag? Kan de 27 landes ministre blive enige om EU’s asylpolitik, og hvad skal den færøske udenrigsminister Høgni Hoydal i Bruxelles? Det kommer der svar på i løbet af næste uge.

Lederen af det slovakiske SMER-parti, Robert Fico, har svoret, at der ikke bliver leveret så meget som én pistolkugle mere til Ukraine, hvis han genvinder magten ved valget på lørdag.
Lederen af det slovakiske SMER-parti, Robert Fico, har svoret, at der ikke bliver leveret så meget som én pistolkugle mere til Ukraine, hvis han genvinder magten ved valget på lørdag.Foto: Radovan Stoklasa/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 25. september         

Cáceres i Spanien skal efter planen lægge navn til en ny erklæring, som EU’s kulturministre skal vedtage, når de indtager byen mandag og tirsdag. Erklæringen skal være til forsvar for kulturen, melder det spanske EU-formandskab, som også har sat forvaltning af kulturarv og adgang til kultur på programmet. 

I Bruxelles er det erhvervsministrene eller andre med ansvar for EU’s indre marked, der skal mødes. De har blandt andet udslipskrav fra køretøjer på programmet, ligesom også den store revision af EU’s regler for lægemidler er på dagsordenen.

Chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, tager del i et af sine jævnlige møder med EU-Parlamentets økonomiudvalg, hvor inflation, gældsregler, banklikviditet med mere forventes at være på dagsordenen.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00