Det sker i EU: Vestagers nye topjob hænger i en tynd tråd

Tunge ministermøder om færdsel, søfart, retsforfølgelse og grøn industri præger en uge, hvor der også kommer forslag om en EU-lovpakke for dyrevelfærd. Men det mest spændende er, om finansministrene afgør Margrethe Vestagers videre karriere.

Fredag bliver det muligvis afgjort, om Margrethe Vestager må opgive posten som chef for Den Europæiske Investeringsbank (EIB) og se den gå til den spanske finansminister Nadia Calvino (i forgrunden).
Fredag bliver det muligvis afgjort, om Margrethe Vestager må opgive posten som chef for Den Europæiske Investeringsbank (EIB) og se den gå til den spanske finansminister Nadia Calvino (i forgrunden).Foto: Álvaro Ballesteros/AP/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

Mandag 4. december

En uge med mange vigtige ministermøder bliver skudt i gang af de europæiske justitsministre. De vil forsøge at nå til enighed om en ny EU-forordning, der skal gøre bekæmpelsen af grænseoverskridende kriminalitet mere effektiv ved hjælp af nye regler om overførsel af retsforfølgelse i straffesager.

Samtidig er medlemslandenes transportministre samlet for at nå frem til fælles indstilling på en række nye forordninger med regler om kørekort, hviletid ved personkørsel og udveksling af oplysninger om færdselslovsovertrædelser. De skal også prøve at enes om ny lovgivning om udledning af drivhusgasser fra transporttjenester. Bagefter vil transportministrene drøfte forslag til reviderede direktiver om havnestatskontrol, forurening fra skibe og undersøgelser af ulykker i søfartssektoren.

I Europa-Parlamentet stemmer det magtfulde udvalg for budgetkontrol om EU’s antisvindel-rapport for 2022.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00