Det sker i EU: Vil Ursula von der Leyen have fem år mere? Det kan vi få svar på nu

Mens EU's udenrigsministre mødes, og Aleksej Navalnyjs enke besøger Bruxelles, ventes Kommissionens formand i Berlin at annoncere sit kandidatur til endnu en mandatperiode. Senere på ugen samles Europas finansministre på et fodboldstadion i Flandern.

I weekenden deltog Ursula von der Leyen i den internationale sikkerhedskonference i München sammen med blandt andre Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg (i forgrunden).
I weekenden deltog Ursula von der Leyen i den internationale sikkerhedskonference i München sammen med blandt andre Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg (i forgrunden).Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

Mandag 19. februar

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) begynder ugen i Bruxelles, hvor han mødes med sine kolleger fra de 26 andre EU-lande for at drøfte primært de to store internationale kriser: Ruslands angrebskrig mod Ukraine og krisen i Mellemøsten.

Her få dage før toårsdagen for Ruslands fuldstændige invasion af Ukraine 24. februar 2022 vil de europæiske ministre gøre status over den russisk-ukrainske krig sammen med Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, som deltager via videokonference. Samtidig får EU's rådsformand, Charles Michel, besøg af Yuliya Navalnaya, enke til den centrale Putin-modstander Aleksej Navalnyj, der fredag døde i sit fængsel i det nordlige Rusland.

Udenrigsministrene vil desuden drøfte krisen i Mellemøsten med FN’s koordinator for humanitært arbejde og genopbygning i Gaza, Hollands tidligere udenrigsminister og finansminister Sigrid Kaag. Debatten er svær, fordi både befolkninger og regeringer på tværs af Europa ofte er splittede i deres analyse af krigen mellem Israel og palæstinensiske Hamas. 

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00