Erhvervslivet frygter massivt bureaukrati med ny EU-cyberlov - og peger selv på en løsning

Der er behov for, at én central myndighed sætter sig i spidsen for implementereingen af EU's omfattende cyberdirektiv NIS2. Sådan lyder det fra Dansk Industri og Dansk Erhverv, som advarer mod massivt bureaukrati og unødvendigt høje omkostninger for danske virksomheder. 

Et flertal i EU-Parlamentet har godkendt det såkaldte NIS2-direktiv. I alt stemte 577 parlamentarikere for forslaget, seks stemte imod og 31 stemte blankt. Nu afventer direktivet endelig godkendelse i Rådet. 
Et flertal i EU-Parlamentet har godkendt det såkaldte NIS2-direktiv. I alt stemte 577 parlamentarikere for forslaget, seks stemte imod og 31 stemte blankt. Nu afventer direktivet endelig godkendelse i Rådet. Foto: Vincent Kessler/Reuters/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Hvis ikke EU’s nye cyberdirektiv skal ende med at blive unødvendigt dyrt og bureaukratisk for danske virksomheder, kræver det, at Christiansborg handler.

Politikerne er nødt til i videst muligt omfang at strømline de nye regler og udpege én central myndighed, der skal håndtere implementeringen af reglerne i dansk lovgivning.

Sådan lyder budskabet fra Dansk Industri og Dansk Erhverv, efter at EU-Parlamentet for nylig godkendte det såkaldte NIS2-direktiv, som dermed er rykket et stort skridt nærmere. 

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00