EU-lande vil have løbende tjek af globale klimaambitioner

KLIMATOPMØDE: EU-landene er blevet enige om en fælles forhandlingsposition forud for klimatopmødet i Paris, hvor de blandt andet vil kæmpe for, at klimamålene fremadrettet kan skrues op hvert femte år. Forhandlingsmandatet er ambitiøst, men realistisk, mener både klimaministeren og tænketanken Concito.

Klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt kalder EU's forhandlingsmandat forud for klimatopmødet i Paris for godt og realistisk.
Klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt kalder EU's forhandlingsmandat forud for klimatopmødet i Paris for godt og realistisk.Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Lise-Lotte Skjoldan

BRUXELLES: EU gør sig i disse dage klar til det kommende klimatopmøde i Paris, som nærmer sig med hastige skridt.

EU’s klima- og miljøministre har netop i sidste uge givet hinanden håndslag på en fælles position i de kommende forhandlinger om en global klimaaftale. Alle 28 EU-lande vil samlet kæmpe for en bindende aftale med ambitiøse mål på langt sigt og en løbende evaluering af målene.

Klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) er meget tilfreds med det udgangspunkt, som landene er blevet enige om. Han lægger vægt på, at EU har høje ambitioner, men samtidig kommer med et realistisk bud på en aftale, som resten af verdens lande kan være med til.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget EU kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra EU

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024