Messerschmidt: Derfor får Danmark gavn af britisk EU-aftale

DEBAT: Med den britiske EU-aftale er den hovedløse march mod "Europas Forenede Stater" blevet budt alvorlig modstand. Og det får kommende danske regeringer også gavn af, skriver Morten Messerschmidt (DF).

Af Morten Messerschmidt (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet 

Hvis jeg var britisk borger og vælger, ville jeg stadig være stærkt skeptisk og fristet til at stemme nej 23. juni; på den anden side ville jeg nok lade min ængstelse over en uvis fremtid med økonomisk turbulens for Storbritannien tage overhånd og lede mig til et ja 23. juni.

Men briterne om det; jeg skal tage stilling som dansker og som dansk politiker, og jeg er ikke i tvivl om, at det er i Danmarks interesse, at Storbritannien forbliver i EU, så derfor håber jeg på et britisk ja. Og gerne et ja så snævert som muligt, for det eneste, som EU-eliten har respekt for, er folkelig modstand og protest.

De politiske kommentarer, i Danmark som ude i Europa, er bemærkelsesværdigt forskellige. Standen af mediefolk, blå som røde, har altid været loyale over for EU-projektet og derfor overvejende fjendtligt indstillet over for, hvad de anser for britisk ”fodslæberi”.

Men nu fremstiller de resultatet af forhandlingerne i Bruxelles vidt forskelligt: nogle forsøger at fremstille David Camerons resultater som betydningsløse, mens andre mener, at dødsklokkerne ringer for EU; i Danmark hælder kommentorerne til at nedgøre udfaldet for Danmarks vedkommende ved at begrænse det til at handle om børnepengene.

Indeksering af børnecheck er stort fremskridt 
Men hver gang et enkelt land fravrister Bruxelles en bid overherredømme, er det et fremskridt, som andre lande kan få gavn af, således også med børnepengene; det er et stort fremskridt, at alle lande fremover får mulighed for at udbetale børnetilskud til andre landes EU-borgere efter en gradueret og mere retfærdig skala. Ikke bare for at spare 50 millioner danske kroner, men fordi borgernes retfærdighedssans er udfordret af, at de fra dag ét skal betale nationale ydelser, som måske ser beskedne ud her, men som i modtagerlandet er urimeligt høje.

Dog skal vi være på vagt. Såvel indrømmelsen om børnepenge og landenes mulighed for at træde på den såkaldte ”nødbremse”, hvis de sociale ydelser kommer under pres, kan blive udfordret af både Europa-Parlamentet og ikke mindst EU-Domstolen, som vanen tro begge føler sig hævet over nationalstaterne og deres indbyrdes aftaler. Det samme gælder de nye muligheder, som gerne skulle gøre det nemmere for et land at afvise og hjemsende uønskede EU-borgere.

Muligheden for, at de nationale parlamenter med et flertal om et ”rødt kort” kan feje Kommissionens forslag af bordet, og at lande uden for euroen ikke kan trækkes ind i Eurozonens eksperimenter, er også væsentlige resultater, som kan komme Danmark til gode.

Opgør med "en stadig tættere union"
Men det er især en vigtig indrømmelse, at Storbritannien får indskrevet et forbehold over for EU’s traktatfastsatte mål om ”en stadig tættere union”, i fremtidige revisioner af traktaterne. Med Danmarks eget retsforbehold – bekræftet og styrket af det danske folk 3. december 2015 - har jeg tiltro til, at Danmark klogeligt holder sig til Storbritannien og ikke brænder vingerne ved at søge ind mod EU’s ”kerne”. Hvis andre lande føler sig mere trygge ved at styre i den retning, så værsgo’; men kommende danske regeringer har nu større mulighed for at sige nej.

Selv om vi ikke har fået en tiltrængt og omfattende reform af hele EU-apparatet, så har Europas folkelige og EU-kritiske kræfter med Storbritannien i spidsen opnået en moralsk sejr: for første gang siden Den Europæiske Unions fødsel er den hovedløse march mod "Europas Forenede Stater" blevet budt alvorlig modstand og i det mindste forsinket. Derfor håber jeg på et Storbritannien sammen med Danmark i EU efter 23. juni.

Forrige artikel Tørnæs: Camerons EU-aftale er en sejr for Løkke Tørnæs: Camerons EU-aftale er en sejr for Løkke Næste artikel Professor: Her er de EU-retlige problemer i landbrugspakken Professor: Her er de EU-retlige problemer i landbrugspakken
 • Anmeld

  Claus Sønderkøge

  Messerschmidt hos mørkemændene - arme mand

  Det Storbritanien er i spidsen for er verdens største multi-kulti eksperiment. Det er hinduer og muslimer som har taktstokken i Messerschmidts modelland.

  I store dele af landet er landets lovgivning sat ud af kraft og der hvor engelsk lovgivning holder er der krig mellem protestanter og katolikker.

 • Anmeld

  Ib Christensen

  Camerons varme luft

  Storbritanniens aftale med EU er varm luft og får ingen nævneværdig betydning for folkeafstemningen om EU-medlemskabet. Der er ingen garantier for, at EU-parlamentet eller EU-domstolen vil acceptere de tynde britiske forbehold. Det er i Danmarks interesse, at Storbritannien er med i EU - ja, så længe vi selv er det. Men når DF mener, at vi skal følge Storbritannien, skal vi vel også følge dem ud, hvis de stemmer nej? 67 % af DF-vælgerne vil have en folkeafstemning om Danmarks EU-medlemskab. Men DF-ledelsen glimrer med tavshed...

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen.

  EU.

  Jeg begriber ikke at DF ikke toner rent flag, og erklærer sig som EU modstandere.
  Hvis Morten Messerschmidt tror at EU vil respektere DK s og UK s holdninger er jeg alvorligt bange for at han tager GRUNDIGT FEJL. Der er KUN EN VEJ!!!. DET ER UD AF UNIONEN!!!. Hellere i dag, end i morgen.

 • Anmeld

  rita

  Ud af Eu

  Kan heller ikke lige greje dem ,de slår på tromme for at vi skal ud ,Hvorfor så vente på ,hvad Englang gør .Vi skal som nok klare os alligevel ,det er jeg 100% sikker på ,så hvorfor den betænkning ???

 • Anmeld

  Jørgen Kristensen

  Messerschmidt kan være medløber

  Hvorfor overskriften? Johhh fordi Messerschmidt godt kan regne ud at hvis DK evt fulgte UK ud af EU så var der jo ikke noget lukrativt job til ham i Bruxelles og så skulle han tilbage til andedammen (DK) og hvad skulle han her. Er kun kendt fordi han er en septisk?? EU tilhænger og intet andet. Hvad har han deltaget i og fået anerkendt her i DK. Synes MesserSchmidt tales med tveægget tunge her.

 • Anmeld

  Charles Andersen

  Tre spørgsmål

  Skal man klargøre sin holdning til EU er det i virkeligheden kun nødvendigt at stille tre spørgsmål: 1.) Fungerer EU? 2.)Er EU ligefrem skadelig?
  Hvis nej til det første, eller ja til det andet, så 3.) hvad skal vi så i en organisation.
  Sværere er det såmænd ikke.

 • Anmeld

  Bent Frederik Munk.

  MÅ DU SVARE...JA ELLER NEJ ????????

  MORTEN..Hvem er det,som har så stor magt,at hele Europa bliver bundet på hænder og fødder,samt får MUNDKURV på...er det de Muslimske lande....,som er blevet lavet de Tossede aftaler med om fri indvandring i EUROPA,...ELLER HVAD????????...Hvis det er det der er tilfældet,må du jo ikke svare derpå....og det tager jeg så.....for et JA!!!....HEJ.