Om  
Karen Møller
Helle Degn

Minderord: Fhv. borgmester og sekretariatschef Karen Møller (95)

Fhv. sekretariatschef, fhv. borgmester (V), cand.polit. Karen Møller, Frederiksberg, er død, 95 år, og fhv. minister, MF og Østersø-kommissær Helle Degn (S) skriver mindeord om sin ven gennem 40 år.

Til det sidste var Karen Møller skarp i hovedet og i replikken – hun klarede sig selv i hjemmet på Frederiksberg og kørte selv i bil på besøg til venner og familien.

I sit lange liv var hun mange gange foran sin tid – blandt andet en af de allerførste kvindelige borgmestre, i Karlebo (1970-73) i en tid, hvor kommunen skulle omstilles fra en landkommune til en omegnskommune med alt, hvad det medførte af omstillinger og bøvl. Som den første beskrev hun offentligt #MeToo-kulturen i landkommunen og den lille korruption – de mandlige vennetjenester. Det betalte hun en høj pris for.

Hun tog kampene med en dominerende far, som var en stor teglværksdirektør i Egernsund, og en socialt meget aktiv mor med seks pige- og en drengefødsel i bagagen. Karen blev cand.polit. – også her gemte der sig en af kampene med faderen. Alt dette og meget mere skriver Karen selv om i sine erindringer, "Karens kampe".

Hun blev af markedsminister Ivar Nørgaard (S) opfordret til at søge stillingen som kontorchef i EF's forbrugerdepartement, efter at hun havde arbejdet i DR som en meget aktiv og respekteret forbrugerjournalist, og hun skrev efter et tæt samarbejde også med fhv. minister Lis Groes (S) en meget flot bog om Lis Groes' liv og forbrugerpolitiske arbejde som bl.a. handelsminister.

Karen var udsendt som valgobservatør til præsidentvalget i Sydafrika og foretog selv omfattende udenlandsrejser for at opdatere sig selv om verdens gang. Hun var ofte foran sin tid med sine kvindepolitiske og økonomiske politiske synspunkter og i mange år en inspiration for sin samtid og nærmeste.

Karen fik ikke selv børn, men var beriget med sine søskendes børn – en omfattende familiekreds, som hun holdt meget af, også at samle i fritid og til fest. Der bliver så stille nu, hvor vi siger farvel til Karen Møller på Frederiksberg, og derefter, hvor hun drager retur til familiens sidste hvilested i Egernsund.

Tak for alle "Karens kampe", som har rykket noget, også for alle os, som følger efter i det kvindepolitiske spor!

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karen Møller

Fhv. borgmester (V), Karlebo Kommune 1970-73, fhv. sekretariatschef, Institutrådet for de teknologiske serviceinstitutter 1984-91, fhv. programsekretær, DR 1966-73
cand.polit. (Københavns Uni. 1958)

Helle Degn

Fhv. minister, MF og formand for Udenrigspolitisk Nævn (S), fhv. parlamentsformand, OSCE, fhv. kommissær, Østersørådet
Lærer (Blågårds Statsseminarium. 1971)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024