Minister om flere kvinder på de maritime uddannelser: Der er behov for en kulturforandring, ikke politisk regulering

Det blå Danmark kalder på flere kvinder, men "det er vanskeligt at regulere sig til en kulturforandring", siger uddannelses- og forskningsminister, Christina Egelund (M).

At få flere kvindelige studerende på de maritime uddannelser med kvoter eller anden regulering, vil ikke skabe "forandring i den virkelige verden", siger Christina Egelund (M).
At få flere kvindelige studerende på de maritime uddannelser med kvoter eller anden regulering, vil ikke skabe "forandring i den virkelige verden", siger Christina Egelund (M).Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

Den maritime sektor, der ligesom mange andre brancher er præget af rekrutteringsudfordringer, vil gerne have flere kvinder ombord.

Det gælder også på de institutioner, der uddanner fremtidens arbejdskraft til det blå Danmark. 

Det går fra et meget lille udgangspunkt til et lidt mindre lille udgangspunkt. Der er altså en lillebitte vækst i andelen af kvinder.

Christina Egelund (M)
Uddannelses- og forskningsminister
 

“Vi mangler nogle kvinder,” som det lød fra Ulrik Bak Nielsen, rektor på Københavns maskinmesterskole, til en nylig konference hos Altinget, der satte fokus på netop rekruttering.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00