Anmeldelse af 
Niels Frid-Nielsen

Ny bog er en vigtig påmindelse om, at tidsånden truer åndsfriheden

Der er masser af stof til eftertanke i 'Åndsfrihed i det moderne samfund'. Desværre er der også lige lovlig meget kedelig, akademisk tomgang, som en mere kritisk redaktion kunne have luget ud i, skriver Niels Frid-Nielsen.

'Åndsfrihed i det moderne samfund' puster støvet af begrebet og sætter det ind i en aktuel kontekst.
Var det måske ikke Poul Henningsens revyvise fra 1940, vi sang, da Krudttønden blev udsat for terror i 2015, skriver Niels Frid-Nielsen.
'Åndsfrihed i det moderne samfund' puster støvet af begrebet og sætter det ind i en aktuel kontekst. Var det måske ikke Poul Henningsens revyvise fra 1940, vi sang, da Krudttønden blev udsat for terror i 2015, skriver Niels Frid-Nielsen.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Niels Frid-Nielsen
Åndsfrihed i det moderne samfund
Ove Korsgaard og Michael Agerbo Mørch (red.)
396 sider, Aarhus Universitetsforlag

 

Vi danskere kan godt lide at se os selv, som dem, der forsvarer ytringsfriheden. Se os selv som en demokratisk bastion. Som Forenings-Danmark med et mylder af foreninger, klubber og græsrødder, der sætter fut i fejemøget.

Ja, vores ytringsfrihed, forsamlingsfrihed og religionsfrihed er ukrænkelige frihedsrettigheder. Vores ret til at trykke Muhammed-tegninger, der tager tykt pis på islam, skal ingen komme og sætte spørgsmålstegn ved.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024