Nye Borgerlige vil i EU-Parlamentet, men hvornår partiet vælger sine kandidater, kan Vermund ikke afsløre

Hvis Nye Borgerlige lykkes med at blive repræsenteret i Europa-Parlamentet, bliver vedkommendes vigtigste opgave at sørge for at migranter “slet ikke kommer ind i EU”. Sådan lød det fra Pernille Vermund (NB), som ikke ville løfte sløret for, hvilke kandidater partiet stiller op med.

Ved Europa-Parlamentsvalget i 2019, var Nye Borgerlige endnu ikke kommet i Folketinget, og da de ikke havde indsamlet nok vælgererklæringer, var partiet ikke på stemmesedlen til EU-valget. Men det bliver de næste år, afslørede Pernille Vermund ved sommergruppemødet torsdag.
Ved Europa-Parlamentsvalget i 2019, var Nye Borgerlige endnu ikke kommet i Folketinget, og da de ikke havde indsamlet nok vælgererklæringer, var partiet ikke på stemmesedlen til EU-valget. Men det bliver de næste år, afslørede Pernille Vermund ved sommergruppemødet torsdag.Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

Nye Borgerlige stiller op til europaparlamentsvalget næste år. Men hvilke navne, der kommer til at stå ud fra liste D, er endnu uvist. Det fortalte Pernille Vermund (NB) ved partiets sommergruppemøde torsdag.

“Vi har ikke besluttet, hvornår vi offentliggør hverken kandidater eller spidskandidater, men arbejdet er i gang, og der er gode folk i baglandet, som er klar til at stille sig på listen, og som brænder for, at vi også er repræsenteret i EU,” lød det fra partiformanden.

Det bliver første gang, at Nye Borgerlige vil være at finde på stemmesedlen til et EU-valg, og derfor har partiet heller ikke taget stilling til, om de vil indgå i et teknisk valgforbund med et eller flere andre danske partier og ikke mindst hvilken europæisk partigruppe, de vil organisere sig i.

“DF har spurgt os og andre borgerlige partier, om vi ønsker et teknisk valgforbund, og jeg synes, man skylder at få sine kandidater og sin spidskandidat på plads, før man træffer sådan en afgørelse,” sagde Pernille Vermund. 

Det er svært at finde partier andre steder i Europa, som har samme kobling mellem frihed og sammenhæng

Pernille Vermund
Partiformand, Nye Borgerlige

Dansk Folkepartis ene europaparlamentariker er repræsenteret i den mest højreorienterede europæiske partigruppe, Identitet og Demokrati (ID), hvor de blandt andet sidder ved bord med Tysklands nationalkonservative parti Alternative für Deutschland.

Det andet konservative og euroskeptiske parti ECR, De Europæiske Konservative og Reformister, ses ligeledes som en mulighed for en eventuel europaparlamentariker fra Nye Borgerlige.

Men det er ikke let at finde udenlandske partikammerater med samme værdigrundlag, fortalte Vermund. 

“Vi kæmper på den ene side for at passe på Danmark, den kultur og de værdier, vores samfund er bygget på, men på den anden side, er vi også er et borgerligt parti. Vi er ikke protektionister. Vi ønsker ikke lukkede grænser for alle. Vi siger ja tak til de mennesker, der kommer hertil og bidrager positivt, respekterer vores værdier, overholder vores lovgivning. Til gengæld vil vi selvfølgelig nej tak til dem, der gør det modsatte, og det er svært at finde partier andre steder i Europa, som har samme kobling mellem frihed og sammenhæng.”

Migrationspolitikken bliver den altoverskyggende dagsorden for partiets EU-kandidater, fastslog Vermund.

“Én ting er, at de ikke skal ind i Danmark, men det er EU's opgave at sørge for, at de slet ikke kommer ind i EU. Det er en opgave, som EU i den grad har forpasset, så det vil være en af vores vigtigste opgaver dernede.”

Nye Borgerlige afholder landsmøde 28. oktober i Vejle.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Vermund

MF (LA), fhv. formand og stifter, Nye Borgerlige
cand.arch. (Kunstakademiets Arkitektskole 2001)

0:000:00