Ugens Europa-podcast: Vestager bliver digital boss i en grøn ny Kommission

PARLAMENTET#71: Så er Ursula von der Leyens hold med 26 nye EU-kommissærer snart på vej til høringer i Europa-Parlamentet, men klarer de den alle? Og hvad er det egentlig, Margrethe Vestager skal lave? Lyt til denne uges podcast, hvor klimaminister Dan Jørgensen (S) giver interview, og DR’s Ole Ryborg er special guest star.

Abonner på Parlamentet i iTunes | Soundcloud | Stitcher

”Det er mere end seks måneder siden, jeg sagde, at jeg gerne ville være konkurrencekommissær igen. Folk sagde: ’Nej, nej, nej, nej, det spiller ikke!’ Men lige nu, der spiller det.”

Citat Margrethe Vestager, der ved præsentationen af den kommende EU-Kommission ikke alene fik den ventede rolle som ledende næstformand med ansvar for Europas digitale fremtid. Ganske overraskende fik danskeren også lov at fortsætte i det job som konkurrencekommissær, der har gjort hende berømt og berygtet i regeringskontorer og bestyrelseslokaler på tværs af kloden.

Hør Vestager fortælle om sit nye job i ugens europæiske podcast fra Altinget, hvor værten Thomas Lauritzen analyserer den nye Kommission sammen med udsendelsens special guest star: Danmarks Radios korrespondent i EU, Ole Ryborg.

”Man får jo næsten lidt præstationsangst, når det normalt er Rikke Albrechtsen, der er her,” siger Ole Ryborg – og med god grund! Men han gør nu, hvad han kan, for at fylde skoene.

Ryborg & Lauritzen, der tilsammen har omkring et halvt århundredes erfaring i Bruxelles, spiller bold om alt fra stjerner og problembørn blandt de nye kommissærer til Boris Johnson og status på Brexit. Og statister, der spiller træer eller "hummer nummer to" i en skolekomedie om Jesu fødsel …

Oven i hatten kan du høre næsten et kvarters interview med klima- og energiminister Dan Jørgensen (S), der også har været i Bruxelles i denne uge for at gøre Danmarks hoser grønne (!).

Jørgensen vil bruge sine mange års erfaring fra Bruxelles til at skabe alliancer i Europa-Parlamentet og i den kommende EU-Kommission, som prioriterer klimaet helt i top.

Den danske minister glæder sig over, at hollænderen Frans Timmermans som magtfuld næstformand har fået ansvaret for netop klimaet og Europas grønne fremtid.

”Det virker for mig, som om det er den stærkeste portefølje, man har givet en kommissær, når det handler om klima. Eksempelvis en del stærkere, end da vi havde Connie Hedegaard på posten, som jo ellers også var en meget magtfuld og dygtig kommissær,” siger Dan Jørgensen.

Mød ham og mange andre i ugens udgave af podcasten ’Parlamentet’, optaget i Europa-Parlamentets studier i Bruxelles.

I denne uge udkommer vi en dag tidligere end sædvanlig, så du kan få historien om Ursula von der Leyens kommende kommissærhold i ørerne så hurtigt som muligt.

 

Abonner på Parlamentet i iTunes | Soundcloud | Stitcher

Forrige artikel Ugens Europa-podcast: Boris Johnsons kaos præger starten på EU’s nye sæson Ugens Europa-podcast: Boris Johnsons kaos præger starten på EU’s nye sæson Næste artikel Ugens Europa-podcast: Mød ambassadøren, der bliver Vestagers højre hånd i toppen af EU Ugens Europa-podcast: Mød ambassadøren, der bliver Vestagers højre hånd i toppen af EU