Eva Kjer vil lempe fødevareregler

NYHED: Fødevareministeren vil med et nyt lovforslag gøre lovovertrædelser billigere for de allermindste butikker.
Efter flere års strammere og strammere fødevareregler barsler fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) nu med lempelser for fødevarevirksomhederne.
Efter flere års strammere og strammere fødevareregler barsler fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) nu med lempelser for fødevarevirksomhederne.Foto: www.fvm.dk
Niels Th. Dahl

Jeg skal have en diskussion med partiernes ordfører om, hvad der skal ske af ændringer – hvad der udløser en bøde, og hvad niveauet for bøderne skal være.

Eva Kjer Hansen
Fødevareminister (V)

Der er nu for første gang i mange år udsigt til mere lempelige regler for de danske fødevarevirksomheder og butikker.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) barsler således om kort tid med en række initiativer, der både skal forenkle og smiddiggøre de mange skrappe fødevaresikkerhedskrav, som i løbet af de sidste år er blevet en større og større byrde for fødevareerhvervet:

"Lige nu overvejer jeg et lovinitiativ som led i projektet om en forenkling af reglerne på fødevareområdet. Og jeg skal have en diskussion med partiernes ordførere om, hvad der skal ske af ændringer - hvad der udløser en bøde, og hvad niveauet for bøderne skal være," siger Eva Kjer Hansen i dag.

0:000:00