S ønsker store svinefarme langs motorvejene

SVIN: Socialdemokraterne foreslår, at svinefarme placeres ved trafikknudepunkter, så svineavlerne kan producere lige så mange svin, de vil. Miljøministeren og svineavlerne er positive.

Kasper Frandsen

Den danske produktion af grise har udviklet sig til en ren industriproduktion af mad. Derfor skal fremtidens svinefarme væk landområderne og i stedet placere dem i store agroindustrielle områder langs motorvejene, på havnene eller ved trafikknudepunkter, foreslår Socialdemokraterne.

"Morten Korch eksisterer ikke længere i dansk landbrug. Landbruget - især produktionen af svin - er blevet til industri. Derfor skal svinefarmene i fremtiden samles i agroindustrielle zoner, hvor de visuelle, transportmæssige og miljømæssige gener er mindst," siger miljøordfører Torben Hansen (S) til Jyllands-Posten

Positiv miljøminister
Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) er positiv.

"Det stemmer fint overens med mine egne tanker. Man må se på, hvor det giver bedst mening at placere disse meget store svinebrug. Det kan være tæt på biogasanlæg eller tæt på store vejanlæg," siger miljøministeren, der dog ikke direkte vil forbyde svinefarme på landet.

Svineavlerne er også interesserede i idéen.

"Hvis man kan finde placeringer, hvor vi kan lave mange svin, lyder det rigtig interessant. Så tror jeg også, at jeg kan finde investorer," lyder det fra formanden for Danske Svineproducenter, Torben Poulsen, som dog tvivler på, at man kan få kommende naboer med på ideen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00