Ulige kamp om posterne i Europa-Parlamentet

EP: Kampen om posterne i Europa-Parlamentet er i gang: De danske medlemmer har langtfra lige gode odds for at få deres ønsker opfyldt, mener både eksperter og erfarne politikere.
Hvem skal arbejde videre med GDA-mærket i Europa-Parlamentet? Forhandlingerne starter for alvor op i denne uge.
Hvem skal arbejde videre med GDA-mærket i Europa-Parlamentet? Forhandlingerne starter for alvor op i denne uge.
Ida Skytte

Socialdemokraterne har ét skud i bøssen, og det får Dan Jørgensen som næstformand i miljøudvalget.

Karin Riis-Jørgensen
Tidligere delegationsleder for Venstre
Fakta
De nyvalgte MEP'er mødes for første gang den 14.-16. juli i Strasbourg til et konstituerende møde.

Under mødet skal den endelig størrelse og sammensætning af de politiske grupper blive fastlagt, og der skal udpeges et nyt præsidium.

Efter konstitueringen får medlemmerne mulighed for at holde ferie og lade op til fem travle år, inden de igen går løs i august.

En af de første opgaver for de 736 parlamentarikere bliver at godkende EU-Kommissionens nye formand, som sandsynligvis bliver den nuværende José Manuel Barroso.

 

Knap har de nyvalgte politikere sovet helt ud efter den hektiske valgkamp, inden de nu går i gang med at lægge det store taktiske puslespil om fordelingen af de forskellige poster i Europa-Parlamentet.

En af brikkerne er det omblæste GDA-mærke, som sammen med resten af fødevareforordningen kommer til at lægge i miljøudvalget, ENVI.

De 13 danske MEP'er har langtfra samme odds, når forhandlingerne om de mest populære pladser, som for eksempel i ENVI, går i gang.

0:000:00