Daloon dropper Nøglehulsmærket

SLUT: Markant strengere krav til indholdet af fuldkorn får for nuværende Daloon til at opgive Nøglehulsmærket, som producenten af forårsruller ellers fik tilkæmpet sig for år tilbage.

Sine Riis Lund

Vi synes ikke, vi vil kaste os ud i et større udviklingsarbejde for at fastholde nøglehullet, hvis vi alligevel ikke forventer at kunne få et resultat, som vi vil være tilfredse med. Derfor er vi også der nu, hvor vi siger, at det vil vi ikke. Så stryger vi hellere Nøglehulsmærket.

Hemming Van
Administrerende direktør for Daloon

Vi vil se på, om vores smagsprofil eller konsistens blev lidt dårligere, da vi ændrede den for at opfylde Nøglehulsmærket. Nu kan vi jo i princippet godt gå tilbage til et lidt højere fedt- eller saltindhold for at gøre forårsrullen mere velsmagende. Vi har ikke truffet nogen beslutning om det endnu, men det er en mulighed, når Nøglehulsmærket nu synes udenfor rækkevidde.

Hemming Van
Administrerende direktør for Daloon

“Det er med stolthed, at vi kan fortælle, at Daloons ovnruller har Nøglehulsmærket som bevis på, at de er et sundere valg”.

Ordene på Daloons hjemmeside viser, at nøglehulsmærket er blevet en del af selvbevidstheden hos virksomheden, der har lavet forårsruller i Danmark siden 1960.

For cirka fem år siden opnåede virksomheden at få mærket efter målrettet at have arbejdet med blandt andet fedtindholdet. Brandingen med en sundere profil slutter dog for fremtiden. Andelen af fuldkorn skal med nye regler for nøglehullet fordobles for den kategori, hvor forårsruller falder ind under.

0:000:00