DTU indgår kinesisk aftale om fødevaresikkerhed

KORT NYT: DTU og Kinas nationale center for fødevarerisikovurdering har indgået en samarbejdsaftale. Begge parter kommer til at kunne trække stor viden og gavn af aftalen.

Vores kinesiske samarbejdsparter kan drage fordel af DTU Fødevareinstituttets erfaring indenfor risikovurdering af fødevarer og kostundersøgelser, mens vi har mulighed for at skabe stærke relationer i det kinesiske forskningsmiljø.

Jørgen Schlundt
Institutdirektør på DTU

DTU Fødevareinstituttet og Kinas nationale center for fødevarerisikovurdering, China National Center for Food Safety Risk Assessment (CFSA), har indgået en samarbejdsaftale. Aftalen skal styrke det videnskabelige samarbejde. 

Aftalen blev indgået den 25. april under statsbesøget i Beijing, hvor det danske regentpar overværede underskriftsceremonien. Det skriver DTU. 

Igennem aftalen skal det være muligt for DTU og CFSA at udveksle erfaring og samarbejde om risikovurdering, overvågning af ricisi, risikokommunikation og kostundersøgelser og -vurderinger. Planen er, at de to institutioner skal gennemføre fælles forskningsprogrammer, udveksle forskningsresultater og tilbyde videreuddanelse inden for relevante forskningsområder, skriver DTU.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00