Om  
Bendt Fredberg

Ejer af historisk hotel gennem 46 år er død, 93 år

Ejeren hele vejen siden 1977 af det historiske Brøndums Hotel i Skagen, revisor Bendt Fredberg, Aarhus, er stille sovet ind, 93 år.

Redaktionen

Bendt Fredberg gjorde det til sin livsopgave at bevare historien, ånden og kulturarven bag Brøndums Hotel. Stedet i Skagen, hvor kunstnere i 1900-tallet samledes. Ikke bare den daværende ejer, Brøndum-familien, hvor Anna Brøndum giftede sig med den bornholmske maler Michael Ancher, men også eksempelvis P. S. Krøyer.

De efterladte ved hoteldirektør Emil Hauge skriver på hotellets hjemmeside:

"Igennem sit mangeårige virke satte han sit præg på Skagen - altid med vægt på historien og vigtigheden af at bevare det særlige, der hviler over hotellet og omgivelser i bydelen Østerby. Han var ofte i byen og skabte sig igennem årene en stor omgangskreds af kollegaer, venner og forretningsforbindelser, der værdsatte hans altid store virketrang og gode humør."

Det lykkedes den udadvendte, jyske revisor at bevare stedets ånd gennem alle årene på Brøndums Hotel, der fortsat for de fleste værelsers vedkommende har toilet og bad på gangen.

For mange år siden blev Skagens-malernes portrætter på væggen i hotellets spisestue flyttet over vejen til Skagens Museum, hvor de i dag kan ses i et særskilt lokale.

Hotellets tidligere køkkenchef Jack Cramer, nu Ruths Hotel, mindes på sociale medier sin tidligere chef:

"Selvom du var revisor, og økonomi var en af dine allerstærkeste sider, var det meget vigtigere, at vi passede godt på hotellets klokkeklare traditioner og kæmpede for det klassiske. Verden har brug for mange flere som dig, og verden og den danske restaurantverden er helt sikkert blevet meget “fattigere” i viden om, at de klassiske dyder stadigvæk holder hele vejen. Man møder meget sjældent personer som dig, men jeg er så uendelig taknemmelig for dit venskab, og at jeg nåede at møde dig".

Efter Bendt Fredbergs eget ønske vil hans begravelse foregå i stilhed - kun med deltagelse af de nærmeste, fremgår det.

Allerede fra hotellets stiftelse i 1839 var profiler som digter H.C. Andersen og senere forfatter Karen Blixen blandt stamgæsterne. Den omtalte Anna Ancher blev født på hotellet i 1859 under et besøg af netop H. C. Andersen.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bendt Fredberg

Revisor, hotelejer, Brøndoms Hotel 1977-2023

0:000:00