Eva Kjer: Jeg er også stor naturelsker

MINISTERSKIFTE: Eva Kjer Hansen (V) forsøgte at komme bekymrede miljørøster i møde, da hun fik overdraget posten som ny miljø- og fødevareminister.

Kirsten Brosbøl (S) gav blandt andet en glasflaske med dansk postevand og en dåsecola uden pant til den nye minister for miljø og fødevarer, Eva Kjer Hansen (V). Kirsten Brosbøl refererede dermed til to af de ændringer, som hun foretog i sin ministertid. 
Kirsten Brosbøl (S) gav blandt andet en glasflaske med dansk postevand og en dåsecola uden pant til den nye minister for miljø og fødevarer, Eva Kjer Hansen (V). Kirsten Brosbøl refererede dermed til to af de ændringer, som hun foretog i sin ministertid. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Sine Riis Lund

Jeg vil sige til de bekymrede røster derude, at det kan godt være, at vi fysisk ender med, at Miljøministeriet skal flytte over på den anden side af gaden efter sommerferien, men det er ikke sådan, at Miljøministeriet bliver lagt ind under Fødevareministeriet.

Eva Kjer Hansen (V)
Miljø- og fødevareminister

Vi havde jo kæmpe succes med ‘meld en regel’ i sin tid, og jeg tror egentlig, at vi måske skal finde det frem igen.

Eva Kjer Hansen (V)
Miljø- og fødevareminister

En landbrugsvenlig regering uden omtanke for miljøet og naturen. Det har blandt miljøforkæmpere været de bange anelser omkring det nye sammenlagte ministerium for miljø og fødevarer.

Kirsten Brosbøl (S) var da heller ikke ubetinget begejstret, da hun overdrog Miljøministeriet til Eva Kjer Hansen (V).

“Du har været fødevareminister før, men nu skal du også til at varetage natur- og miljøpolitikken. Jeg vil ikke lægge skjul på min bekymring, men jeg ønsker held og lykke med opgaven og håber, at du også vil prioritere natur- og miljøområdet i det her nye ægteskab,” sagde Kirsten Brosbøl i sin afskedstale.

Man skal leve og arbejde i naturen
Eva Kjer Hansen gjorde klart, at hun skam også finder stor glæde i naturen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00