Fiskere ønsker at forblive i Udenrigsministeriet

PLACERING: Danmarks Fiskeriforening er godt tilfredse med erhvervets nye bosted i Udenrigsministeriet, som man har haft siden 2017. 

Fiskeriets placering i Udenrigsministeriet har givet nogle fordele i det internationale arbejde, siger Svend-Erik Andersen, formand i Danmarks Fiskeriforening. 
Fiskeriets placering i Udenrigsministeriet har givet nogle fordele i det internationale arbejde, siger Svend-Erik Andersen, formand i Danmarks Fiskeriforening. Foto: Stenberg
Sine Riis Lund

I den danske fiskerisektor håber vi derfor, at fiskeriet kan få lov at blive i Udenrigsministeriet, når nu Socialdemokratiets leder Mette Frederiksen skal danne sin nye regering.

Svend-Erik Andersen
Formand for Danmarks Fiskeriforening

Der er fortsat brug for et dedikeret fiskeriministerium. Og det kan med fordel være i Udenrigsministeriet også i fremtiden.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Danmarks Fiskeriforening.

Tidligere lå fiskeriet ellers placeret under Miljø- og Fødevareministeriet, men i august 2017 meddelte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at fiskeriområdet straks blev flyttet til Ministeriet for Nordisk Samarbejde og Ligestilling under Karen Ellemann (V) i Udenrigsminsteriet.

Dokumentation

Fakta

  • Danmarks Fiskeriforening er en af EU’s største fiskeriforeninger og repræsenterer alle størrelser af fartøjer og former for fiskeri i Danmark, særligt det demersalefiskeri, skaldyrsfiskeriet og industrifiskeriet.
  • Danmarks Fiskeriforening har 700 fartøjer som medlemmer, heraf er de 550 mindre fartøjer under 17 meter.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00