Frihandelsaftale med sydamerikanske lande vækker stærke protester

HANDEL: Landbrugsorganisationer frygter unfair konkurrence, mens ngo-organisationer advarer mod skovrydning. Forhandlinger om en frihandelsaftale mellem EU og de såkaldte Mercosur-lande vækker stærke advarsler fra flere sider.

I 2018 blev Jair Messias Bolsonaro valgt til Brasiliens præsident, og han håber nu at kunne give de brasilianske bønder bedre eksportmuligheder i EU med den frihandelsaftale, der netop nu forhandles om.
I 2018 blev Jair Messias Bolsonaro valgt til Brasiliens præsident, og han håber nu at kunne give de brasilianske bønder bedre eksportmuligheder i EU med den frihandelsaftale, der netop nu forhandles om.Foto: Adriano Machado/Reuters/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Rydning af regnskov, unfair konkurrence og overtrædelse af originalbefolkningers rettigheder.

Bekymringerne er store, efter at frihandelsaftalen mellem de såkaldte Mercosur-lande, der består af Brasilien, Argentina, Paraguay og Uruguay, og EU ser ud til at være trådt ind i en afgørende slutfase.

Hovedforhandlere fra EU og de fire sydamerikanske lande mødes i disse dage i Bruxelles for at diskutere de vigtigste tekniske udestående spørgsmål. Det mere end tyve år efter de første spadestik blev taget til en handelsaftale.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00