Frandsen: Folketingspolitiker er lige så godt som landbrugsformand

INTERVIEW: Henrik Frandsen vil være med, hvor beslutningerne bliver taget, og derfor går den vragede Landbrug & Fødevarer-profil nu efter at blive ny folketingspolitiker for Venstre.
Foto: Pressefoto, Landbrug & Fødevarer
Per Bang Thomsen

Det er ikke mere end to måneder siden, at Henrik Frandsen blev vraget som ny formand for Landbrug & Fødevarer. Trods forhåndsmedvind i pressen formåede den 51-årige sønderjyde ikke at samle de nødvendige stemmer, og den 7. november 2012 tabte han så formandsopgøret til sin rival, Martin Merrild.

Men nu satser den forhenværende viceformand for landbrugslobbyen på et comeback som folketingspolitiker for det gamle bondeparti, Venstre.

“Jeg er ked af, at jeg ikke vandt formandsopgøret, for jeg ville gerne have haft den post. Men jeg er glad for, at jeg nu får denne mulighed. Det at være folketingsmedlem er i mine øjne ligeværdigt med at være formand i Landbrug & Fødevarer. Man er med, hvor det sker, og man kan være med til at præge udviklingen. Det er det, jeg gerne vil,” siger Henrik Frandsen til Altinget.dk.

Stiller op i Tønder
Den 51-årige landmand fra Skærbæk i Sønderjylland har brugt de seneste par måneder på at passe sin landbrugsejendom og indstille sig på en fremtid som folketingskandidat for Venstre i Tønder.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00