Grøn vrede over godkendte GMO'er

INDTOG: EU-Kommissionen har givet det blå stempel for import af 19 GMO’er, der både dækker fornyelser og nye godkendelser. Greenpeace og en gruppe af grønne Europa-Parlamentsmedlemmer mener, at EU lefler for USA i TTIP-forhandlingerne.

Sidste uge godkendte EU-Kommissionen import af ti nye GMO’er for fødevarer og foder og to afskårne blomster, mens syv eksisterende GMO’er blev fornyet. De 19 godkendelser har vakt stor harme i Greenpeace. 

“Junckers beslutning bekræfter blot, at han ikke har nogen intention om at bringe EU tættere på dets borgere. I stedet bevæger han sig tættere på USA og Monsanto (amerikansk firma, der blandt andet producerer gensplejsede fødevarer, red.),” sagde Franziska Achterberg, direktør for EU-fødevarepolitik i Greenpeace, i sidste uge i en pressemeddelelse og fortsatte:

“Tidligere i denne uge brød Juncker (formand for EU-Kommissionen, red.) sit løfte om at ændre regler, som tvinger GM-afgrøder ud på markedet i EU, selvom et flertal af landene er imod dem. I dag åbnede han sluserne til en ny bølge af GM-afgrøder kun for at behage amerikanske biotek-selskaber og handelsforhandlerne. Dette er TTIP i aktion.”

Login