Grossister og producenter vil særligt prioritere hospitaler og plejehjem under coronakrisen

HÅNDSLAG: Offentlige indkøbere har lavet en aftale med grossister og producenter, hvor det understreges, at 'sårbare enheder' under coronakrisen får topprioritet i fødevareforsyningen.

Der kan blive behov for maksimal fleksibilitet fra både indkøbere, grossister og producenter for at sikre, at fødevareforsyningen til blandt andet plejehjem er intakt. ARKIVFOTO.
Der kan blive behov for maksimal fleksibilitet fra både indkøbere, grossister og producenter for at sikre, at fødevareforsyningen til blandt andet plejehjem er intakt. ARKIVFOTO.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Der er ikke fødevaremangel lige nu, men det er for at sikre, at vi har et beredskab klar til de offentlige køkkener, hvis det sker.

Niels Jensen
Direktør, Mærkevareleverandørerne

Ældre på plejehjem og patienter på sygehuse skal også under coronakrisen have adgang til kartofler, rugbrød og hakket fars.

Til gengæld kan de ikke altid forvente flere forskellige sortimenter inden for samme varegruppe.

Det er noget af det, som offentlige indkøbere, grossister og producenter har nedfældet i en såkaldt forståelsesaftale, der skal sikre fødevareforsyning til 'sårbare enheder' som hospitaler og plejehjem under hele coronapandemien.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00