Hækkerup: Halalmærkning kan skade eksporten

SVAR: Erhvervslivet frygter for konkurrenceevnen, hvis der indføres mærkning af halalslagtet kød, lyder det fra fødevareminister Karen Hækkerup (S).
Ifølge fødevareminister Karen Hækkerup (S) frygter dansk erhvervsliv, at mærkning af halalslagtet kød vil skade dansk eksport.
Ifølge fødevareminister Karen Hækkerup (S) frygter dansk erhvervsliv, at mærkning af halalslagtet kød vil skade dansk eksport.Foto: Colourbox.com

Jeg synes, at det er naturligt, at forbrugerne gerne vil vide, om de spiser halalslagtet kød. Regeringen vil ikke lovgive om det, men jeg opfordrer alle landets producenter til tydeligt at oplyse om det på pakkerne.

Helle Thorning-Schmidt (S)
Statsminister

Af Laura Hellensberg

Mærkning af halalslagtede fødevarer får industrien til at frygte for konkurrenceevnen. Sådan lyder konklusionen fra fødevareminister Karen Hækkerup i et svar til Folketingets fødevareudvalg.

Ifølge ministeren frygter organisationen Landbrug og Fødevarer, at ikke-muslimske forbrugere vil vælge dansk kød med et eventuelt halalmærke fra og i stedet købe produkter fra andre EU-lande, der ikke skilter med slagtemetoden.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00