Havredriksproducent: Vidtgående EU-forslag vil være et alvorligt slag for den plantebaserede sektor

INTERVIEW: Europa-Parlamentet har stemt for et forslag, der sætter væsentlige barrierer for markedsføring af plantebaserede drikke, siger chefen for public affairs i den svenske virksomhed Oatly. “En alvorlig stækkelse” af den plantebaserede omstilling, lyder det.

Cecilia McAleavey er chef for public affairs i den svenske virksomhed Oatly, der producerer alternativer til mejeriprodukter fra havre.
Cecilia McAleavey er chef for public affairs i den svenske virksomhed Oatly, der producerer alternativer til mejeriprodukter fra havre.Foto: Oatly
Sine Riis Lund

Med mindre end ti år til at leve op til Paris-aftalen kan vi ikke tillade status quo. Det er en hastesag, og al videnskab viser, at vi er nødt til at fremme den plantebaserede omstilling, ikke begrænse den med regulatoriske barrierer.

Cecilia McAleavey
Chef for public affairs, Oatly

For kort tid siden nedstemte Europa-Parlamentet et forslag, der ville forbyde plantebaserede produkter at bruge betegnelser som pølse, steak og burger.

Men samtidig stemte de for et ændringsforslag, som vil forbyde “efterligning eller fremkaldelse” af mejeriprodukter, det såkaldte ændringsforslag 171.

“Ændringsforslaget har meget vidtgående konsekvenser, fordi den er formuleret på en måde, der nærmest ingen grænser sætter for rækkevidden. På den måde er forslaget ret ekstremt i sin ordlyd,” siger Cecilia McAleavey, chef for public affairs i den svenske virksomhed Oatly, der producerer alternativer til mejeriprodukter fra havre.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00