Hygiejneproblemer skidt for egenkontrollen

Claus Iversen

Der er ingen tvivl om, at tv-billederne af blod og afføring på maskiner, der bearbejder de fødevarer, vi måske næste dag lægger ned i indkøbskurven, er et stort tilbageslag for tilliden til fødevarevirksomhedernes egenkontrolsystemer.

FødevareTinget
MARIANN FISCHER BOEL (V) havde ikke været fødevareminister i ret lang tid, før hun skar betydeligt i antallet af de mikrobiologiske kontrolprøver og -analyser, som tages af fødevareregionerne. Fra 74.000 til 52.500 om året.

Det blev gjort på et tidspunkt, hvor 2,5 procent ud af 41,500 detailforhandlere havde en effektiv og godkendt egenkontrol.

Eller sagt på en anden måde: Der var altså 97.5 procent af detailforhandlerne, som ikke havde en godkendt og effektiv egenkontrol.

FØDEVAREMINISTEREN BLEV DERFOR mødt med massiv kritik og endeløse debatter i Folketingssalen, hvor den primære kritik gik på, at ministeren havde for travlt. Antallet af offentlige kontrolprøver og -besøg burde opretholdes, så længe kun ganske få virksomheder havde godkendte egenkontrolprogrammer.

0:000:00