Landmænd advarer statsministeren om dyrekøbte klimatiltag

OPRÅB: Den sønderjyske landmandsforening, Agerskovgruppen, frygter tilfældig lovgivning i klimaets navn, der tager et skridt frem og to tilbage. Tag landmænd med på råd, lyder opfordringen derfor til statsminister Mette Frederiksen.

Landmandsforeningen, Agerskovgruppen, opfordrer statsministeren til at tale med landmænd for ikke at bevæge sig ud i grønne omstillinger af landbruget, der viser sig at blive for dyrekøbte.
Landmandsforeningen, Agerskovgruppen, opfordrer statsministeren til at tale med landmænd for ikke at bevæge sig ud i grønne omstillinger af landbruget, der viser sig at blive for dyrekøbte.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Der er masser af dilemmaer mellem klimahensyn, miljøhensyn og naturhensyn, der fører til en situation, hvor man redder en sag ved at ødelægge en anden hensigt.

Jens Peter Aggesen
Formand, Agerskovgruppen

Lyt til os, der har støvlerne på. Vi har, uden at prale, et godt greb om, hvornår et tiltag vil virke i praksis og hvornår der er blevet lyttet for ensidigt i et ideologisk hjørne eller kigget for dybt i en enkelt forskerbrønd.

Jens Peter Aggesen
Formand, Agerskovgruppen

Risikoen for at tage et skridt frem og to tilbage med uoverlagte klimatiltag er overhængende.

I et brev til statsminister Mette Frederiksen (S) advarer den sønderjyske landmandsforening, Agerskovgruppen, i klare vendinger om klimalovgivning med for mange uhensigtsmæssigheder, som der senere vil skulle rettes op på.

"Når vi skriver til dig, er det fordi, vi gerne vil have dig, dine ministerkolleger og ikke mindst den del af embedsværket, der skal rådgive dig i den kommende tid, til at forstå, at ensidige og faglige greb i klimaproblematikkens tjeneste nemt kan komme til at virke mod sine hensigter," skriver formanden for Agerskovgruppen, Jens Peter Aggesen, i brevet og fortsætter:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00