Ny debat: Hvor svært skal det være at få godkendt nye genteknologier?

TEMADEBAT: Genteknologi er atter blevet et varmt emne, og i en ny debat på Altinget Fødevarer giver centrale aktører deres bud på, hvor svært det skal være at få godkendt nye genteknologier.  

Crispr er lige nu underlagt GMO-direktivet, men det er blevet kritiseret af forskere og virksomheder, der ikke mener, at Crispr kan sammenligning med traditionel GMO.
Crispr er lige nu underlagt GMO-direktivet, men det er blevet kritiseret af forskere og virksomheder, der ikke mener, at Crispr kan sammenligning med traditionel GMO.Foto: Pascal Rossignol/Ritzau Scanpix
Marie Lagoni Pedersen

Emnet genteknologi er blevet varmt igen, efter EU-Kommissionen i sin køreplan for en grøn pagt har slået fast, at "nye teknologier og videnskabelige opdagelser" skal være en del af "jord til bord"-strategien for bæredygtige fødevaresystemer.

Der er blevet lagt op til, at det blandt andet er "gensaksen" Crispr, som EU-Kommissionen sigter til med sin formulering.

Crispr er lige nu underlagt GMO-direktivet på lige linje med andre genmodificeringsmetoder, slog EU-Domstolen fast i 2018. Men den afgørelse er blevet kritiseret af forskere og virksomheder, der ikke mener, at Crispr kan sammenlignes med traditionel GMO.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00