Ny debatrunde om fødevaremærkning

DEBATTEMA: Otte aktører vil de kommende uger diskutere behovet for flere fødevaremærkninger på den mad, vi spiser.

Sine Riis Lund

MSC-mærket, Ø-mærket, Svanemærket. Allerede i dag kan forbrugerne indtænke en lang række hensyn til både dyrevelfærd, genbrug, miljø, økologi og fairtrade, når de handler ind i det lokale supermarked.

Men bør forbrugerne have mere viden om, hvordan maden, de spiser, påvirker samfundet omkring dem?

Etisk Råd har netop nedsat en arbejdsgruppe, der skal diskutere yderligere mærkning af fødevarer. Helt konkret vil de kigge på, om der bør være mærkning for genmodificeret dyrefoder, klonede dyr og klimabelastning.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00