Ny innovationslov mødes med kritik

NYHED: Et nyt udvalg skal afgøre, hvor der skal gives innovationsstøtte i fødevaresektoren. Men aktørerne i branchen er utilfredse med sammensætningen.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har fremsat forslag til ny innovationslov - men der er udbredt utilfredshed med sammensætningen af det udvalg, der skal fordele støtte til innovationsprojekter.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har fremsat forslag til ny innovationslov - men der er udbredt utilfredshed med sammensætningen af det udvalg, der skal fordele støtte til innovationsprojekter.Foto: fvm.dk
Niels Th. Dahl

Hvis man slår de to udvalg sammen, så vil der komme til at sidde en masse repræsentanter, som ikke nødvendigvis har den faglige indsigt i forhold til primærsiden.

Kåre Fuglsbjerg
Konsulent i Landbrugsraadet
Fakta

Sådan bliver det nye innovationsudvalg:

2 medlemmer fra Dansk Landbrug
2 medlemmer fra Landbrugsraadet
1 medlem fra Dansk Gartneri
1 medlem fra Økologisk Landsforening
1 medlem fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
1 medlem fra Forbrugerrådet
1 medlem fra Dansk Industri (FødevareIndustrien)
1 medlem fra Videnskabsministeriet
1 medlem fra Økonomi- og Erhvervsministeriet
1 medlem fra Fødevareministerium
1 medlem fra Danmarks Fiskeriforening
1 medlem fra Danmarks Fiskeindustri- og Eksportforening
1 medlem fra Miljøministeriet
5 medlemmer fra de regionale vækstfora
1 næstformand
1 formand

Et nyt forslag til innovationslov, der skal gøre det lettere for de små og mellemstore fødevarevirksomheder at få offentlig støtte til nye projekter, er kommet i modvind.

Allerede inden lovforslaget fra fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er førstebehandlet i Folketinget, rejser nogle af fødevarebranchens tungeste aktører nemlig kritik af sammensætningen af det udvalg, der skal fordele støttekronerne.

"Sådan som vi ser det, så kan det blive en ringere ordning med det nye lovforslag. Der vil ryge en masse faglighed på gulvet - og det ærgrer os," siger konsulent i Landbrugsraadet Kåre Fuglsbjerg, der har leveret et kritisk høringssvar på vegne af en lang række af rådets medlemsorganisationer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00