Opsæt nationale mål for reduktion af madspild

STAFET: Mette Gjerskov (S) skal sætte madspild på dagsordenen. Det er bl.a. nødvendigt at strukturere indsatsen og fastsætte nationale mål for reduktion af madspild. Sådan lyder opfordringen fra Selina Juul, som holder debatstafetten denne uge.
Fakta
I forbindelse med regeringsskiftet vil Altinget | Fødevarer i de kommende uger igangsætte en DEBAT-STAFET, hvor toneangivende fødevareaktører debatterer den nye regerings fødevarepolitik.

Vil du deltage med et indlæg, kan du også blande dig i debatten. Send dit indlæg til [email protected]

Af Selina Juul
Stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad

Meget tyder på, at den nye regering ifølge regeringsgrundlaget lægger an til den hidtil største grønne indsats nogensinde. Den kommer til at berøre alt fra industrien, landbruget til økologien og vores madkultur. Men når der på Christiansborg snakkes madkultur, må vi venligt minde også om bjergene af madspild, som årligt løber op i 540.000 tons spiselig mad. De bjerge må og skal formindskes. Danmarks nye fødevareminister Mette Gjerskov har allerede vist god velvilje til at fremme områder som økologi. Nu er det på tide også at få madspild på banen.

Mere struktur, tak
Tidl. miljøminister Karen Ellemann (V) samt tidl. fødevareminister Henrik Høegh (V), som vores organisation begge samarbejdede med, var begyndt at sætte fokus på madspild. Forebyggelse af madspild kom på finansloven, der blev igangsat en kampagne om affaldsforebyggelse og madspild og afholdt en konference, som belyste landbrugets skjulte madspild. Det udgjorde en god start. Men gode intentioner skal også oversættes til handling og handling skal sættes i system. Også EU og FN sætter nu madspild på dagsordenen, og vores organisation har indgået flere internationale alliancer med henblik på fremtidig samarbejde.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00