Organisationer foreslår nedsat moms for restauranter og hoteller

CORONA: Sænk momsen for de hårdtprøvede restauranter og hoteller frem mod 2022, foreslår Horesta og L&F. Det er for tidligt at sige, hvilke initiativer der vil blive valgt, siger erhvervsministeren, mens LA omfavner, og V afviser ideen.

Sæt momsen ned de næste par år for at hjælpe restauranter og hoteller ud af krisen, lyder det fra Horesta og Landbrug & Fødevarer.
Sæt momsen ned de næste par år for at hjælpe restauranter og hoteller ud af krisen, lyder det fra Horesta og Landbrug & Fødevarer.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Vi er helt åbne over for at hjælpe restauranter og hotelbranchen, som jo er frygtelig hårdt ramt af det her. Men vi ser gerne, at vi finder andre metoder end at nedsætte momsen, fordi vi har en enhedsmoms, som er enkel at administrere i Danmark.

Louise Schack Elholm
Skatteordfører, Venstre

Vi har modtaget mange gode forslag ligesom dette, som vi vil tage med i det videre arbejde, men p.t. er det for tidligt at sige, hvilke initiativer der vil blive valgt.

Simon Kollerup (S)
Erhvervsminister

Tomme senge og spisestole som følge af corona er en økonomisk mavepuster for hoteller og restauranter ud over det sædvanlige.

Derfor foreslår flere organisationer nu at sænke den danske moms på hoteller og restauranter frem til og med 2022.

Brancheorganisationen Horesta foreslår at sænke momsen på overnatninger og bespisninger til otte procent, mens Landbrug & Fødevarer foreslår en moms på 15 procent.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00