Organisationer roser udspil: Det kan få økologien på en mere bæredygtig kurs

ØKOLOGI: Greenpeace og Det Økologiske Råd glæder sig over et nyt fælles økologiudspil fra landbruget med ambitioner om et lavere klimaaftryk. Men vi har brug for mere forskning og flere udviklingsprojekter, fastslår administrerende direktør i Økologisk Landsforening.

I et fælles udspil fra Økologisk Landsforening og Landbrug &amp; Fødevarer anbefales det at arbejde for mere&nbsp;recirkulering af næringsstoffer, så man blandt andet bliver mindre afhængig af gylle fra konventionelt landbrug.&nbsp;<br>
I et fælles udspil fra Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer anbefales det at arbejde for mere recirkulering af næringsstoffer, så man blandt andet bliver mindre afhængig af gylle fra konventionelt landbrug. 
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Jeg synes, det er ambitiøst at gribe i egen barm og sige, at der er ting, som man selv kan se, at man kan gøre bedre, og melde ud, at man vil arbejde på de svagheder i sit koncept.

Leif Bach Jørgensen
Landbrugsfaglig medarbejder, Det Økologiske Råd

Det nye er, at vi sammen går ud og siger, hvad vi er enige om, at der rent faktisk er behov for, ud fra en forventning om at vi på den måde står stærkere og bedre kan bane vejen for økologien. 

Helle Borup Friberg
Administrerende direktør, Økologisk Landsforening

Fire indsatsområder skal bane vejen for endnu mere økologisk landbrug i Danmark i fremtiden. 

Det er ambitionen i et nyt fælles udspil “Økologi 2021: Sammen om udviklingen” fra Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer.

De to brancheforeninger går i fælles front for at sikre blandt andet flere forskningsmidler, flere midler til økologisk eksportfremme, øget cirkulær bioøkonomi og bedre konkurrencevilkår for de økologiske landmænd.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00