Kristian Bøgsted
 svarer 
Jacob Jensen

Hvordan vil ministeren reagere på fiskerierhvervets bekymringer om, at Storbritanniens løben fra Brexitaftalen, kan have negative konsekvenser for fiskere?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 492

Hvordan vil ministeren reagere på fiskerierhvervets bekymringer om, at Storbritanniens løben fra Brexitaftalen uden konsekvenser, kan have negative økonomiske konsekvenser for danske fiskere?
Skriftlig begrundelse:
Der henvises til Danmarks Fiskeriforenings pressemeddelelse »Storbritannien løber fra Brexitaftale og forbyder fiskeri i britisk farvand« fra den 1. februar 2024.

Svar fra mandag den 1. januar 1900

Tak for spørgsmålet. Jeg deler fuldt ud fiskernes bekymring i den her sag. Storbritannien har besluttet at forbyde tobisfiskeri i britisk farvand. Beslutningen er efter min vurdering disproportional og i øvrigt diskriminerende mod danske fiskere, der har stort set hele tobiskvoten.

Jeg har haft stort fokus på sagen det seneste år. Jeg har drøftet problemstillingen med den britiske fiskeriminister. Min forventning var, at der ville blive lejlighed til at drøfte sagen igen på baggrund af nye videnskabelige oplysninger. Beslutningen fra britisk side kom så uden yderligere dialog og kan have implikationer for det fremtidige samarbejde mellem Storbritannien og EU på fiskeriområdet.

Oven på Storbritanniens beslutning har jeg sendt et brev til den britiske fiskeriminister, og jeg har på det kraftigste opfordret ham til omgående at indgå i en dialog for at undersøge alternativer til den fulde lukning. Jeg og mine embedsmænd er i løbende kontakt med Europa-Kommissionen om deres håndtering af sagen, og jeg forventer, at Kommissionen analyserer alle juridiske aspekter i forhold til brexitaftalen.

Beslutningen om en lukning er blot ét eksempel på UK's ensidige tiltag, som rammer fiskere, og derfor vil jeg også rejse sagen på rådsmødet her den 26. februar, og jeg vil understrege nødvendigheden af, at EU står sammen i den her sag, og jeg agter at forfølge alle spor, der kan beskytte de danske fiskeriinteresser. Så sagen har med andre ord min fulde opmærksomhed.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00