Søren Egge Rasmussen
 spørger 
Magnus Heunicke

Vil ministeren bestille en beregning af kvælstofudledningerne for 2023 fra Aarhus Universitet før sommerferien, så tallene kan nå at danne grundlag for politiske forhandlinger i forbindelse med genbesøget af landbrugsaftalen?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 926

Vil ministeren bestille en beregning af kvælstofudledningerne for 2023 fra Aarhus Universitet før sommerferien, så tallene kan nå at danne grundlag for politiske forhandlinger i forbindelse med genbesøget af landbrugsaftalen, og sikre, at vi på den måde får et retvisende estimat for den nuværende kvælstoftilførsel til vores havmiljø, idet professor Stiig Markager har oplyst til Altinget, at Aarhus Universitet kan lave beregningen i løbet af et par uger, hvis politikerne ønsker det?
Skriftlig begrundelse:
Der henvises til Altinget.dk: ”Nu starter kampen mod døde havbunde. Naturforkæmpere frygter teknisk kneb fra regeringen” den 7. maj 2024.

0:000:00