Jens Henrik Thulesen Dahl
 svarer 
Sophie Løhde

Hvilke sygdomsbekæmpende organisationer har modtaget støtte i perioden 2018-2022 i henhold til lov om udlodning af overskud fra lotteri?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Sundheds- og Ældreudvalget, Spørgsmål 707

Ministeren bedes redegøre for, hvilke sygdomsbekæmpende organisationer der har modtaget støtte i perioden 2018-2022 i henhold til lov om udlodning af overskud fra lotteri (Lov nr. 1532 af 19. december 2017). Ministeren bedes herudover svare på, om driftspuljen til landsdækkende sygdomsbekæmpende organisationer og driftspuljen til mindre landsdækkende organisationer sammentænkes med regeringens arbejde med at udarbejde en ny model for civilsamfundsorganisationer på social – og sundhedsområdet?

Svar fra torsdag den 12. oktober 2023

Spørgsmålet er opdelt i to dele, der her besvares enkeltvist.

I forhold til den første del, er denne besvarelse vedlagt en liste over sygdomsbekæmpende organisationer, der har modtaget støtte i perioden 2018-2022 i henhold til lov om udlodning af overskud fra lotteri (Lov nr. 1532 af 19. december 2017).

I henhold til spørgsmålets anden del har jeg indhentet bidrag til besvarelsen fra social- og boligministeren, som jeg kan henholde mig til:

”Som det fremgår af regeringsgrundlaget pågår et arbejde med at udvikle en model for grundfinansiering af civilsamfundet. Denne opgave kræver et solidt forarbejde, hvis den skal løses godt og på den rigtige måde. Jeg ser frem til at drøfte arbejdet med Folketingets partier, når vi er længere i processen.”

0:000:00