Driftsstøtte giver fond adgang til maskinrummet i eftertragtet organisation

Med en aftale om betingelsesløs driftsstøtte over de næste fem år går Lauritzen Fonden og Ungdomsbureauet sammen i et usædvanligt tæt parløb. Der er hverken sat mål eller milepæle, men især for den ene part, er det vigtigt at have hånden på rattet.

Da
Ungdomsbureauet skød Ungdommens folkemøde i gang for otte år siden var det med
ambitionen om at skabe den mest samfundsengagerede ungdomsgeneration i
danmarkshistorien. Siden har Ungdomsbureauet udvidet sine aktiviteter ud fra
visionen om at alle unge skal være en naturlig del af de beslutninger, der
påvirker deres liv.<br>
Da Ungdomsbureauet skød Ungdommens folkemøde i gang for otte år siden var det med ambitionen om at skabe den mest samfundsengagerede ungdomsgeneration i danmarkshistorien. Siden har Ungdomsbureauet udvidet sine aktiviteter ud fra visionen om at alle unge skal være en naturlig del af de beslutninger, der påvirker deres liv.
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Vi er i Lauritzen Fondens hvidblå lokaler i Hellerup. Papirer, bøger og kaffekopper fra en lang dag ligger spredt ud over mødebordet. Stemningen er opløftet.

Ungdomsbureauet og Lauritzen Fonden har holdt workshop om deres nye samarbejde. Over de næste fem år overfører fonden i alt ni millioner kroner til Ungdomsbureauet, som siden 2013 har etableret sig i et særligt krydsfelt mellem ungdomsaktivisme, eventbureau og fortalervirksomhed.

Adskillige fonde samarbejder med bureauet, blandt andet om Ungdommens Folkemøde og projektakademiet ASU på ungdomsuddannelser rundt om i landet. Nu går Lauritzen Fonden skridtet videre og giver penge til selve driften. 

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00