svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Boligudvalget spørger social- og boligministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om ministeren vil give et skøn af, hvor mange lejere der ikke har fået tilbudt ejendomme på andelsbasis på grund af omgåelse af tilbudspligten ved hjælp af den såkaldte »holding-model«, hvor ejendommen placeres i et selskab

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 76, Spørgsmål 3
Vil ministeren give et skøn af, hvor mange lejere der ikke har fået tilbudt ejendomme på andelsbasis på grund af omgåelse af tilbudspligten ved hjælp af den såkaldte »holdingmodel«, hvor ejendommen placeres i et selskab?

Svar fra onsdag den 6. december 2023
”Vil ministeren give et skøn af, hvor mange lejere der ikke har fået tilbudt ejendomme på andelsbasis på grund af omgåelse af tilbudspligten ved hjælp af den såkaldte »holdingmodel«, hvor ejendommen placeres i et selskab?” Svar:

Jeg har til brug for svaret indhentet bidrag fra Social- og Boligstyrelsen, som oplyser følgende:

”Der tages udgangspunkt i, at der med ”holding-model” menes det tilfælde, hvor et holdingselskab, som ejer et selskab, som ejer ejendomme omfattet af reglerne om tilbudspligt, jf. lejelovens § 196, overdrages, uden at tilbudspligten aktiveres, da der ikke sker ændring i ejerkredsen i det selskab, som ejer ejendommene.

Styrelsen er ikke i besiddelse af oplysninger om ejerskabet af de private udlejningsejendomme og heller ikke den indbyrdes ejerskabsstruktur mellem selskaberne. Det er derfor ikke muligt at give et skøn over, hvor ofte ejendomme omfattet af tilbudspligten er blevet overdraget gennem et holdingselskab”.
0:000:00