svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Boligudvalget spørger social- og boligministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om ministeren har overvejet at forespørge bankerne om, hvordan valuarvurderinger hvert tredje år vil påvirke bankernes långivning til den enkelte andelsbolighaver

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 111, Spørgsmål 26
Har ministeren overvejet at forespørge bankerne om, hvordan valuarvurderinger hvert 3. år vil påvirke bankernes långivning til den enkelte andelsbolighaver, i forhold til hvilke omkostninger nye købere af andelsboliger må forvente at blive pålagt som følge af, at bankerne eventuelt selv skal vurdere værdien med udgangspunkt i Basel IV-reglerne?

Svar fra tirsdag den 19. marts 2024
”Har ministeren overvejet at forespørge bankerne om, hvordan valuarvurderinger hvert 3. år vil påvirke bankernes långivning til den enkelte andelsbolighaver, i forhold til hvilke omkostninger nye købere af andelsboliger må forvente at blive pålagt som følge af, at bankerne eventuelt selv skal vurdere værdien med udgangspunkt i Basel IV-reglerne?” Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Erhvervsministeriet, som har oplyst følgende:

”Finanstilsynet oplyser, at Finans Danmark i organisationens høringssvar angiver: ”at kreditinstitutterne ikke må lægge f.eks. værdien i en valuarvurdering eller en indeksreguleret offentlig vurdering til grund for belåningen, men er forpligtet til at lægge ejendommens reelle markedsværdi til grund”. Bankernes organisation har altså forholdt sig til spørgsmålet.

Der henvises i øvrigt til besvarelsen af spørgsmål 24 ad L111.”
0:000:00