Mona Juul
 svarer 
Morten Bødskov

Mona Juul (K) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, om ministeren kan bekræfte, at lovforslaget indeholder en overimplementering af direktivet derved, at en børsnoteret SMV, der udgør en koncern, altid skal anvende det fulde omfang af rapporteringsstandarderne til bæredygtighedsrapportering på koncernniveau

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 107, Spørgsmål 25
Kan ministeren bekræfte, at lovforslaget indeholder en overimplementering af direktivet derved, at en børsnoteret SMV, der udgør en koncern, altid skal anvende det fulde omfang af rapporteringsstandarderne til bæredygtighedsrapportering på koncernniveau, i stedet for selv at kunne vælge om de vil minimumsrapportere for moderselskabet efter den reducerede standard for børsnoterede SMV’er, sådan som direktivet foreskriver (og eventuelt i tillæg hertil anvende et eller flere moduler i den frivillige SMV-standard på koncernniveau, eller som et sidste alternativ vælge at anvende standarderne for store virksomheder for den lille eller mellemstore koncern)?

Svar fra mandag den 15. april 2024
Jeg har taget spørgsmålet til efterretning, og jeg vil derfor stille et ændringsforslag, som vil tydeliggøre, hvilke koncerner der omfattes af krav om bæredygtighedsrapportering.

Det foreslås i overensstemmelse med bæredygtighedsdirektivets artikel 29a at præcisere i årsregnskabslovens § 128, stk. 2, at det kun er store koncerner, der er omfattet af kravet om bæredygtighedsrapportering.

Dette vil være en undtagelse til årsregnskabslovens udgangspunkt i § 102, stk. 6, hvorefter en virksomhed, der er omfattet af regnskabsklasse D, uanset virksomhedens egen størrelse, skal følge årsregnskabslovens regler for store virksomheder.

En modervirksomhed i en stor koncern vil dermed skulle anvende det fulde omfang af rapporteringsstandarderne til bæredygtighedsrapportering, uanset modervirksomhedens størrelse. Børsnoterede små og mellemstore virksomheder, der ikke er modervirksomhed i en stor koncern, vil kunne begrænse deres bæredygtighedsrapportering i overensstemmelse med de ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Tlf.

33 12 37 78 CVR-nr. 10092485 EAN nr. 5798000026001 [email protected]

www.em.dk kommende standarder for bæredygtighedsrapportering for små og mellemstore virksomheder, som fastsættes i medfør af bæredygtighedsdirektivets artikel 29c.
0:000:00