Helle Bonnesen
 svarer 
Morten Bødskov

Helle Bonnesen (K) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, om at enten bekræfte eller afkræfte, at kravet i årsregnskabslovens § 11 om ”retvisende redegørelse” betyder, at virksomheden i sin bæredygtighedsrapportering skal medtage oplysninger, der som udgangspunkt ikke er krævet i de europæiske standarder for bæredygtighedsrapportering (ESRS)

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 107, Spørgsmål 26
Vil ministeren i forlængelse af svaret på spørgsmål 6 enten bekræfte eller afkræfte, at kravet i årsregnskabslovens § 11 om ”retvisende redegørelse” betyder, at virksomheden i sin bæredygtighedsrapportering skal medtage oplysninger, der som udgangspunkt ikke er krævet i de europæiske standarder for bæredygtighedsrapportering (ESRS) – f.eks. fordi kravet alene er angivet som et ”may disclose”-krav – men som virksomhedens gennemførte dobbelte væsentlighedsanalyse har konkluderet, at brugerne af bæredygtighedsrapporteringen vil anse for væsentlige?

Svar fra mandag den 15. april 2024
I henhold til årsregnskabslovens § 11, stk. 1, skal ledelsesberetningen indeholde en retvisende redegørelse for de forhold, som beretningen omhandler. Dette omfatter også bæredygtighedsrapporteringen, som er en del af ledelsesberetningen.

Kravet om retvisende redegørelse har betydning for, hvilke oplysninger som skal medtages, og hvordan oplysningerne præsenteres.

Udgangspunktet i loven er, at hvis en virksomhed medtager de oplysninger, som konkret er krævet, så er dette tilstrækkeligt.

Kravene til bæredygtighedsrapporteringen er derimod meget detaljerede, med meget omfattende krav til oplysninger. Derfor må det antages, at der kun sjældent vil være behov for yderligere oplysninger for, at redegørelsen skal blive retvisende.

Det er derfor væsentligt at understrege, at selvom en dobbelt væsentlighedsanalyse kan identificere, at visse yderligere oplysninger kunne have betydning for regnskabsbrugerne (er væsentlige), er det ikke givet, at det vil være et krav at inkludere disse i bæredygtighedsrapporteringen. Lovgiver har netop valgt at gøre disse oplysninger frivillige, uanset om de konkret kan have betydning for en regnskabsbruger.

ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Tlf.

33 12 37 78 EAN nr. 5798000026001 [email protected]

www.em.dk Det vil være op til virksomhedens ledelse at vurdere, om der er behov for at medtage yderligere oplysninger for, at ledelsesberetningen skal leve op til kravet om at give en retvisende redegørelse.

Det bemærkes, at årsregnskabslovens § 11, stk. 1, om, at ledelsesberetningen skal give en retvisende redegørelse, følger af regnskabsdirektivets artikel 19, stk. 1.
0:000:00