Helle Bonnesen
 svarer 
Morten Bødskov

Helle Bonnesen (K) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, om de økonomiske konsekvenser af lovforslaget medregner den forventede virkning af forslaget om ændrede størrelsesgrænser for regnskabsklasserne

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 107, Spørgsmål 27
Kan ministeren bekræfte, at de økonomiske konsekvenser af lovforslaget medregner den forventede virkning af forslaget om ændrede størrelsesgrænser for regnskabsklasserne og samtidig oplyse det samlede antal virksomheder, som er lagt til grund for byrdemålingen, herunder såvel finansielle som ikke-finansielle virksomheder og statslige virksomheder?

Svar fra mandag den 15. april 2024
Jeg kan bekræfte, at de økonomiske konsekvenser af lovforslaget medregner den forventede virkning af forslaget om ændrede størrelsesgrænser for regnskabsklasserne.

Det samlede antal virksomheder, som er lagt til grund for byrdemålingen, af CSRD og de ikke sektor-specifikke standarder er ca. 2.200 virksomheder (jf. besvarelsen af L 107 spørgsmål 1) og 52 danske revisionsvirksomheder, fsva. målingen af de specifikke krav til revisorer. Det er muligt at orientere sig yderligere i rapporterne om AMVAB-målingerne, som er tilgængelige på Erhvervsstyrelsens hjemmeside jf. følgende link:

https://erhvervsstyrelsen.dk/amvab-maaling-direktiv-om-virksomhedernes-baeredygtighedsrapportering-csrd-samt-krav-til-revisorer .
0:000:00