Helle Bonnesen
 svarer 
Morten Bødskov

Helle Bonnesen (K) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, hvorfor størrelsesgrænserne i revisorlovens § 25, stk. 2, om den særlige rotationspligt i virksomheder, der benævnes ”giga C-virksomheder”, ikke foreslås ændret samtidig med ændringen af regnskabsklassernes størrelsesgrænser i årsregnskabsloven

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 107, Spørgsmål 28
Vil ministeren redegøre for, hvorfor størrelsesgrænserne i revisorlovens § 25, stk. 2, om den særlige rotationspligt i virksomheder, der benævnes ”giga C-virksomheder”, ikke foreslås ændret samtidig med ændringen af regnskabsklassernes størrelsesgrænser i årsregnskabsloven?

Svar fra mandag den 15. april 2024
Lovforslaget er en direktivnær implementering af reglerne i direktiv om virksomhedernes bæredygtighedsrapportering (CSRD) og størrelsesgrænserne i direktivet om forhøjelse af størrelsesgrænserne i regnskabsdirektivet.

Bestemmelsen i revisorlovens § 25 er en national bestemmelse, der blev indsat i revisorloven i 2016, for at fastholde skærpede krav til revisors uafhængighed ved revision af store unoterede virksomheder.

Bestemmelsens størrelsesgrænser er således ikke baseret på regnskabsdirektivets størrelsesgrænser og er derfor ikke ændret ved lovforslaget.
0:000:00