svarer 
Morten Bødskov

Erhvervsudvalget spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, om at kommentere henvendelsen af 9/4-24 fra FORCE Certification A/S

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 107, Spørgsmål 29
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 9/4-24 fra FORCE Certification A/S, jf. L 107 - bilag 5?

Svar fra mandag den 15. april 2024
Det er rigtigt, at det nuværende lovforslag L 107 ikke tillader, at erklæringer om bæredygtighedsrapportering kan afgives af akkrediterede erklæringsudbydere. I L 107 fremgår det dog, at erhvervsministeren planlægger at fremsætte et nyt lovforslag, som skal gøre dette muligt.

Erhvervsministeriet er godt i gang med arbejdet til dette nye lovforslag, og på nuværende tidspunkt arbejder Erhvervsstyrelsen på at få et udkast færdigudformet. Jeg er bekendt med, at Certificerende Organers Forum (COF), som også repræsenterer FORCE Certification, allerede er i dialog med Erhvervsstyrelsen om det kommende lovforslag. Jeg vil gerne opfordre til, at denne dialog fortsætter gennem hele lovprocessen.
0:000:00