Lars-Christian Brask
 svarer 
Morten Bødskov

Lars-Christian Brask (LA) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, om ministeren er opmærksomhed på, at der med vedtagelsen af lovforslaget skabes et monopol for en begrænset kreds af revisorer, der vil kunne underskrive bæredygtighedsregnskaber

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 107, Spørgsmål 32
Er ministeren opmærksomhed på, at der med vedtagelsen af lovforslaget skabes et monopol for en begrænset kreds af revisorer, der vil kunne underskrive bæredygtighedsregnskaber, og hvis ja, hvad agter ministeren i så fald at gøre ved den konkurrenceforvridende situation, der dermed vil opstå?

Svar fra torsdag den 25. april 2024
Med lovforslaget skabes der ikke et monopol, da der i dag allerede er mange revisionsvirksomheder, som kan påtage sig opgaven ift. bæredygtighedsrapporteringen og dermed er der konkurrence på markedet.

Udgangspunktet i CSRD er, at den revisor, der afgiver den finansielle revisionspåtegning, også afgiver erklæringen om bæredygtighedsrapportering.

Medlemsstaterne har dog mulighed for at fravige dette, og det er netop denne mulighed, som Danmark vælger at benytte. Som erhvervsminister ønsker jeg at skabe det bredest mulige marked og skærpe konkurrencen, hvorfor jeg forventer at fremsætte et lovforslag om akkrediterede udbydere af erklæringsydelser. Herved åbnes op for, at andre end revisorer kan afgive erklæringen Jeg skal henvise til min tidligere besvarelse af spørgsmål 7 og 31, hvor det fremgår, at der arbejdes på et kommende lovforslag, der skal muliggøre, at også akkrediterede udbydere af erklæringsydelser kan afgive erklæringer om bæredygtighedsrapportering.
0:000:00