Lars-Christian Brask
 svarer 
Morten Bødskov

Lars-Christian Brask (LA) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, om det ikke må være den samme revisor eller anden rådgiver, der både kan lave dobbeltvæsentlighedsanalysen og efterfølgende påtegne CSRD-regnskabet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 107, Spørgsmål 33
Ud fra den præmis at der kan opstå habilitetsproblemer, hvis samme revisor både hjælper ledelsen med at udfærdige den lovpligtige dobbeltvæsentlighedsanalyse og bagefter reviderer CSRD-regnskabet, som er udfærdiget på baggrund af dobbeltvæsentlighedsanalysen, vil ministeren så anbefale, at det ikke må være den samme revisor eller anden rådgiver, der både kan lave dobbeltvæsentlighedsanalysen og efterfølgende påtegne CSRD-regnskabet?

Svar fra onsdag den 1. maj 2024
CSRD stiller samme generelle krav til revisors uafhængighed ved afgivelse af erklæringer om bæredygtighedsrapportering som ved udførelse af en revisionsopgave. Der stilles herudover skærpede krav til revisors uafhængighed, når det gælder en erklæring om bæredygtighedsrapportering for en virksomhed af interesse for offentligheden. De skærpede krav indeholder et direkte forbud mod at medvirke til udarbejdelse af bæredygtighedsrapporteringen. Revisor eller revisionsvirksomhed vil i denne situation således ikke kunne lave dobbeltvæsentlighedsanalysen og samtidig afgive erklæring om virksomhedens bæredygtighedsrapportering.

De nærmere krav til revisorer og deres uafhængighed vil blive fastsat i bekendtgørelsen om godkendte revisorers og revisionsvirksomheders uafhængighed, og der er tale om en direktivnær implementering.
0:000:00