Lars-Christian Brask
 svarer 
Morten Bødskov

Lars-Christian Brask (LA) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, om at sikre, at det fremadrettet i erklæringerne bliver tydeligt, hvordan revisionsteamets faglige kvalifikationer er sammensæt mv.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 107, Spørgsmål 34
Vil ministeren sikre, at det fremadrettet i erklæringerne bliver tydeligt, hvordan revisionsteamets faglige kvalifikationer er sammensæt, og hvordan disse matcher bæredygtighedsaspekterne, der rapporteres om?

Svar fra onsdag den 1. maj 2024
CSRD stiller samme krav til revisorers og revisionsvirksomheders tilrettelæggelse af arbejdet ved udførelse af en erklæringsopgave om bæredygtighedsrapportering som ved udførelse af en revisionsopgave, herunder krav til udpegning af den ansvarlige revisor og det opgaveteam, der skal løse opgaven. Det er bl.a. et krav, at revisionsvirksomheden skal sikre, at den eller de udpegerede revisorer har tilstrækkelige ressourcer og skal tilknytte andre personer, der har de nødvendige kompetencer og evner til at udføre erklæringsopgaven. CSRD stiller endvidere krav til indholdet af erklæringen om bæredygtighedsrapportering.

De nærmere krav til tilrettelæggelse af arbejdet vil blive fastsat i bekendtgørelsen om godkendte revisorers og revisionsvirksomheders tilrettelæggelse af arbejdet, og der er tale om en direktivnær implementering.

De nærmere krav til indholdet af erklæringen om bæredygtighedsrapportering vil blive fastsat i bekendtgørelsen om godkendte revisorers erklæringer, og der er tale om en direktivnær implementering.

Der gælder ikke et krav om i en revisionspåtegning at skulle oplyse om opgaveteamets sammensætning og faglige kvalifikationer, og jeg ser således heller ikke et behov for et sådant særkrav i en erklæring om bæredygtighedsrapportering.

Jeg kan i den forbindelse oplyse, at kravene til udpegning af revisor og opgaveteam til en revision og til en erklæringsopgave om bæredygtighedsrapportering, kontrolleres i forbindelse med den lovpligtige kvalitetskontrol af revisionsvirksomhederne.

ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Tlf.

33 12 37 78 CVR-nr. 10092485 EAN nr. 5798000026001 [email protected]

www.em.dk
0:000:00