Anne Valentina Berthelsen
 svarer 
Troels Lund Poulsen

Vil ministeren redegøre for, hvad regeringen vil gøre, for at sikre at allokeringen af midler i Den Europæiske Forsvarsfond?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 1004

Vil ministeren redegøre for, hvad regeringen vil gøre, for at sikre at allokeringen af midler i Den Europæiske Forsvarsfond (EDF) ikke favoriserer de medlemsstater, som i forvejen har store, veletablerede forsvarsindustrielle virksomheder, herunder at denne skævvridning ikke gentager sig i EDIS og EDIP?
Skriftlig begrundelse:
Ingen.

Svar fra onsdag den 29. maj 2024

Det internationale marked for forsvarsmateriel er kendetegnet ved, at staterne beskyttelser sine nationale producenter af hensyn til at varetage nationale sikkerhedsinteresser. Det gør det vanskeligere for især små- og mellemstore virksomheder fra mindre lande at få adgang til markedet.

Regeringen finder det derfor særligt vigtigt, at hensynet til adgangen og vilkårene for små- og mellemstore virksomheder sikres i arbejdet med at udvikle den europæiske forsvarsindustri, herunder også i det fremadrettede arbejde med både EDIS og EDIP.

Under forhandlingerne i Bruxelles vil Danmark derfor arbejde for, at forslaget kommer til at flugte mest muligt med danske interesser, herunder at der tages hensyn til små- og mellemstore virksomheder, som er bærende i det danske økosystem. Det har Danmark også løbende fokus på i arbejdet med implementeringen af den Europæiske Forsvarsfond.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024